Traditional house in Valencia

Home rehabilitation

We carried out this project with a great deal of finesse. Our goal was to respect andemphasize the nature of this traditional Valencian house. It was imperative to us to find a way to regain the longitudinal axis of the building and allow natural light to enter and flood the residence.

We connected the different spaces deliberately – both double-height and on the same floor – to create direct and indirect views of the beautiful outside.

The interplay of double heights and openings achieves natural cross-ventilation giving the house great comfort with minimal energy demand.

The key to this project was to recover and restore the preexisting high-quality materials, integrate them into our design and introduce new natural elements creating a harmonious relationship. Playing with the classic line in the carpentry finishes to give a warm character to the whole.

@MiniArchitecture

Project: miniArquitectura (Yoana Ibáñez Alabadí + Laia Ibáñez alabado) in collaboration with Jordi Martín Grao ( martín&accino arquitectos)

Work: Valentia Aedifica

Photographs: Milena Villalba

Video: Aleix Alabadí